AI GRIJA DE VIATA TA! DE URMATOAREA TA VIATA!

CELE NOUĂ TREPTE ALE RUGĂCIUNII
CORPUL FIZIC ESTE TEMELIA TA!
JOHN CHANG – MO PAI NEI KUNG

AI GRIJA DE VIATA TA! DE URMATOAREA TA VIATA!


Poate ca multi va intrebati ce aveti de facut pentru a va vindeca trecutul. Poate ca va analizati deja existenta si identificati acele elemente care va influenteaza prezentul, unele evenimente venind asupra voastra chiar din timpul existentelor voastre trecute.

Auzim in stanga si in dreapta ca avem karma cu unii, cu altii, cu locuri si cu toate cele. Aflam ca o anume teama ni se trage din existenta cutare, ca relatia asta o avem din nu stiu care viata, si asa mai departe… Mintea noastra se bucura ca a gasit  un teren de joaca prielnic, ne centram pe rezolvarea acestor conflicte interioare ce vin din trecut si nici nu observam ca trairea propriului prezent il lasam pe ultimul loc!

Hai sa complicam si mai mult situatia si sa analizam un  pic cum actiunile noastre din prezent, temerile, blocajele, alegerile actuale pot influenta chiar viata noastra viitoare!

Sa luam de exemplu cazul unei persoane care vine sa faca o regresie spirituala cu scopul de a clarifica o anumita problema de sanatate. Desi nu are nici o legatura cu actuala regresie, si nici cu problema de sanatate, in interiorul persoanei respective se gaseste un ocean de revolta la adresa propriilor parinti. Aceasta revolta o macina de ceva vreme, o chinuie si ii consuma o mare parte din energia zilnica. In scop terapeutic propun persoanei respective sa faca si o mica calatorie in viitor, in viata urmatoare sa analizam putin cum va fi aceasta viata. In viata urmatoarea, persoana se vede ca fiind o mama care toata viata face sacrificii sa isi creasca copilul, insa copilul ajunge sa o ignore si chiar o lasa la batranete singura si fara sprijin! Un viitor deloc placut si chiar un pic socant! Persoana pleaca acasa cu tema de a-si rezolva actualul conflict cu parintii si dupa o perioada ajunge sa faca din nou o calatorie in viitor. De data asta viata urmatoare i se infatiseaza total altfel: acum este o mama fericita care are o relatie minunata cu singurul copil, iar anii batranetii o prind intr-o familie frumoasa traind alaturi de nepoti! Un viitor posibil total schimbat! Si asta datorita faptului ca a dat atentie actualelor conflicte, actiuni si ganduri din prezent!


Absorbiti de vietile trecute, uitam sa ne clarificam prezentul adunand in permanenta o “coada” la karma vietilor noastre prin ignorarea prezentului. Scopul existentei noastre actuale ar fi in mare parte sa ne rezolvam trecutul, sa avem grija sa traim un prezent frumos, si pe cat putem sa facem pasi pe CALE. Sa mai avansam un pic pe calea evolutiei noastre spirituale! Simplele greseli cum ar fi aceea de a mentine strict o anumita dieta intr-un mod fortat sau de a ignora kilogramele in plus, pot duce de exemplu la o viata viitoare in care vei suferi de anorexie sau din contra, te vei naste si vei deveni un copil obez! Si toata viata ta se va schimba! Simpla greseala de a ignora nevoile celorlalti te poate arunca intr-o viata in care te vei simti abandonat..Iar exemplele pot continua!

“Ai grija de aceasta zi! Caci ea e viata insasi!” , cam asa spune un poem indian plin de intelepciune! Ca sa avem o viata viitoare fericita, trebuie sa-i acordam prezentului cea mai mare atentie! Poate ca nu ar strica sa lasam un pic pe locul doi trecutul si sa ne analizam prezentul: cum este realtia mea cu parintii, cu familia, cu cei de la serviciu, cu oamenii in general; ce ma deranjeaza, si prin ce deranjez?; traiesc in echilibru interior si exterior?; tind catre armonie?, etc.

Pe scurt, trebuie sa avem grija la semintele pe care le plantam in aceasta viata (constient sau inconstient) si care vor rasari in viata urmatoare, dand acelei vieti o anumita directie de evolutie! Candva un intelept a spus: “daca nu iti poti arde karma, macar nu iti fauri una noua”! Iar acesta este un MARE ADEVAR!

Cum putem influenta vietile viitoare si despre arta de a planta semintele unei vieti viitoare fericite vom vorbi intr-un articol viitor, pana atunci TRAITI PREZENTUL INTR-UN MOD ARMONIOS! Si daca trecutul iti ia prea mult timp sa-l vindeci, nu uita ca Prezentul iti ia doar O CLIPA!

 

 

COMMENTS