“O modalitate de a te elibera de povara karmei este sa o consumi”. Cuvintele astea parca imi zgariau auzul si intrau in contradictie cu tot ceea ce simteam eu referitor la acest lucru. Cele doua femei de langa mine abordasera un subiect destul de sensibil: subiectul relatiilor karmice. Pe undeva metoda folosita de prima dintre cele doua femei este eficienta si sigura: realizezi ca intre tine si celalalt exista o karma, accepti situatia si ramai in situatia respectiva pana cand energia karmica se consuma. Chiar daca suferi, chiar daca te doare, ramai pe meterezele campului de lupta, esti la incasare, primesti ghiulele una cate una sau toate odata, si in final o sa ramai erou de razboi! O asemenea alegere, te va face sa ocupi un loc de cinste in azilul vetranilor de razboi al karmei, iar pe pieptul tau ingerii karmei vor atarna medalii pe care o sa le admiri candva cu regret sau cu mandrie, atunci cand firele albe de par vor indica nivelul ridicat al intelepciunii tale.

Cam asta ar fi alegerea nefericita dupa parerea mea!  

O alegere mai buna ar fi sa realizezi ca te gasesti intr-o relatie karmica si sa iti evaluezi fortele si pozitia pe care te aflii. O relatie karmica inseamna inainte de toate faptul ca tu si cu celalalt ati mai fost impreuna candva in alta viata, dar nu inseamna neaparat ca este obligatoriu ca acum, unul dintre voi sa sufere!

Relatiile karmice presupun o stare de a fi in care sa devii constient de propria ta putere si sa te eliberezi de energiile karmice. Si poti face acest lucru nefiind o victima! Nu toate relatiile karmice sunt automat si relatii in care trebuie sa te angajezi! Cateodata alegerea de a te angaja intr-o relatie karmica te afunda si mai rau in nisipurile miscatoare ale karmei. In loc sa scapi, sa transmuti acea incarcatura karmica, poti avea surpriza ca ai castigat lozul cel mare si ai mai depus o cantitate de energie in karma relatiei tale cu celalalt!

Sa luam de exemplu cazul cel mai des intalnit, cand intr-o viata trecuta tu ai fost personajul negativ iar celalalt a fost victima. Viata actuala va aduce din nou impreuna, ca o sansa de a incheia acea karma. Si te bucuri ca ti-ai gasit jumatatea, si esti fericit si incantat pentru ca simti ca tu si cu celalalt va cunoasteti de o eternitate! Dar iata ca vine si un moment in care celalalt se transforma treptat in ceva ce te raneste. Poate ca te agreseaza fizic, poate ca te inseala cu altcineva, poate ca dupa luna de miere ajunge sa iti acorde din ce in ce mai putin timp si mai putina afectiune. Iar tu suferi…O cale de rezolvare ar fi sa accepti ce ti se intampla, sa suferi in tacere si sa ramai sa suporti infidelitatile lui, sa te multumesti cu statutul de femeie maritata si sa te consoleze gandul ca oricum se intoarce el, seara acasa la tine. Poti ramane in situatia asta sperand ca o sa se echilibreze karma. O sa platesti ce ai de platit si dupa o perioada totul va fi bine. Este posibil…Poate ca dupa ani de casnicie, suparari si infidelitati, cand veti ajunge aproape de pensie, el sa se transforme brusc intr-un sot cat de cat ok. Dar ce te faci daca incepi sa acumulezi in interiorul tau furie, suparare, tristete, poate si ura pentru cel care te face sa suferi? Karma in loc sa se echilibreze, se va incarca cu o noua cantitate de energie karmica, asigurandu-va intr-o viata viitoare un nou rol comun pe scena vietii.

Intr-o relatie karmica este esential sa te vindeci, sa te eliberezi de acele energii si sa mergi mai departe pe drumul vietii! Poti accepta ca este o relatie karmica, poti accepta ca acum culegi ce ai semanat altadata, dar nu esti obligat sa ramai in acea relatie karmica! Karma mai inseamna inainte de toate sa ne eliberam de acele semnale, sa ne vindecam, sa armonizam energia si sa schimbam prezentul intr-un prezent frumos si bun!

Orice karma se poate echilibra si prin iubire, fapte bune, intelegere, compasiune! Nu este obligatoriu sa treci prin suferinta pentru a te achita de ea!

Deseori, in relatiile karmice se intalneste situatia cand tu si celalalt ati fost intr-o viata trecuta foarte apropiati. Poate ati avut o relatie de profesor-elev, sot-sotie, parinte-copil, poate ati fost camarazi intr-un razboi, etc. ; iar acum va regasiti in aceasta viata si credeti ca celalalt este sufletul pereche! Semnalele din existenta trecuta se reactiveaza acum sub forma unor emotii atat de puternice incat chiar ajungi sa crezi ca celalalt este jumatatea ta cosmica! Si daca ai face o regresie in trecut poate o sa ai surpriza sa constati ca si multe alte suflete ti-au fost de-a lungul vietilor iubiti, soti, jumatati…Ajungem din nou la povestea cu evreul care isi retraieste vietile de musulman si se cutremura in intreg spiritul lui! Ei bine, poate ca intr-o viata trecuta ati fost iubiti, sau ati format cea mai minunata pereche, dar nu inseamna neaparat ca trebuie musai sa mai fiti impreuna si in viata asta!!!! Poate in viata asta jucati alte roluri pe scena vietii. Unii oameni cred ca daca o legatura este foarte profunda, destinul lor este sa isi petreaca restul vietii impreuna. Ei folosesc termenul relatie karmica, vrand sa spuna ca destinul lor este sa fie cu acea persoana. Nu este adevarat. O relatie karmica inseamna ca ati mai fost impreuna inainte, dar nu ca trebuie musai sa fiti din nou!

Permite energiei karmice sa se scurga prin degetele mainilor tale precum timpul in mana Creatorului. Lasa energiile trecutului sa se stinga in Lumina prezentului. Umple trecutul cu Lumina si Iubire si deschide-te vietii care ti se ofera in toata plenitudinea ei! Elibereaza-te de trecut! Descopera-ti propria putere si libertate! Desi poate ai fost agresorul intr-o viata, lectia karmica de acum nu e sa fii victima celui pe care l-ai agresat candva, ci poate trebuie sa inveti cum sa iti descoperi forta interioara si capacitatea de a de te elibera  de karma care te leaga de el, si a fii LIBER! Poate ca int-o alta viata ai intalnit jumatatea ta si poate o intalnesti si acum. Nu e musai sa fiti din nou impreuna ca iubiti! Poate lectia karmica din viata asta, se refera la faptul ca e bine sa experimentezi iubirea cu acea persoana si in alte feluri diferite…

Relatiile karmice sunt intalniri magice cand spiritul nostru are ocazia sa aplice Legea Iubirii si sa elibereze din energia karmica sufletele implicate! Relatiile karmice reprezinta o ocazie de a iubi frumos pe cel ce ai descoperit ca l-ai ranit in alta viata; sa stii sa iubesti frumos pe actualul parinte dur, care in alta viata a fost copilul tau si pe care poate, l-ai supus vointelor si capriciilor tale; sa stii sa ierti si sa intelegi manifestarile sefilor ierarhici, intelegand poate ca a fost o vreme cand tu erai cel care tuna si fulgera asupra lor..

Iubirea si Compasiunea, Intelegerea si Toleranta reprezinta instrumentele prin care iti poti armoniza si elibera relatiile karmice! La urma-urmei o relatie karmica este o reintalnire. Nu trebuie sa fie ca cea din alta viata, nici opusul ei, nu trebuie sa fie in nici un fel. Este doar o reintalnire magica intre doua suflete care au ocazia sa creeze (asa cum firesc este) o punte de lumina si iubire intre ele, o Cale spre a fi UNUL!